Στο μικρό γραφικό χωριό της Νικόκλειας μπορείς να θαυμάσεις το μοναδικό παλιό ξενώνα που έχει μετατραπεί σε μικρή ξενοδοχειακή μονάδα. Το υποστατικό αυτό διατηρεί την παλιά αρχιτεκτονική του καθώς επίσης και αρκετά εργαλεία και αντικείμενα που χρησιμοποιούντα από τους παλιούς κάτοικους του χωριού.

Η παλιά εκκλησία της κοινότητας που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Δημήτριο και βρίσκεται κοντά στο ποταμό Διαρίζο είναι κτισμένη κατά τον 18ον αιώνα. Είναι κτισμένη με πέτρα της περιοχής. Αξιόλογο είναι το νέο τέμπλο του ναού από σκαλιστό ξύλο.

Μια επίσκεψη στον παλιό νερόμυλο και στην παλιά βρύση του χωριού θα σας μεταφέρει πίσω στα παλιά χρόνια όπου οι κάτοικοι των γύρω χωριών έρχονταν εδώ για να αλέσουν το σιτάρι τους.

Στη μικρή γραφική πλατεία που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού μπορείτε να ξεκουραστείτε στα 3 μικρά καφενεία που λειτουργούν εδώ και αρκετά χρόνια. Η φιλοξενία που θα σας προσφέρουν απλόχερα οι κάτοικοι του χωριού θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας.

Με μια περιδιάβαση σας στο ποταμό Διαρίζο θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την μοναδική κυπριακή φύση παρακολουθώντας τα διάφορα πουλιά και ερπετά. Το όλο τοπίο γίνεται ακόμη πιο όμορφο με τα διάφορα δένδρα που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού.

Τα γύρω βουνά και το χρώμα του ουρανού δίδουν στο όλο τοπίο μια μαγευτική θέα που δύσκολα θα ξεχάσετε.

Επίσης, θα συναντήσετε τις ξακουστές αιωνόβιες ελιές της Νικόκλειας.